Tuesday, April 14, 2009

Tahun 1 Aman

Arini 1st day aku ngajar Pendidikan Jasmani kelas darjah 1 Aman..adess sume bdk2 kecik je..mula2 tu diorg xtau yg aku ni cekgu praktikal..yelah dah darjah 1..mane la tau pape lg kan..aku sampai je padang ade sorg bdk tu ckp "abg watpe kat sini?" hah? bdk2 ni pggl aku abg? xde gaya cekgu PJ ke aku ni?haha.. yelah aku pon muda lg..x kisah la pggl abg pon..jgn pggl pakcik sudah..pastu aku pun gtau la yg aku ni cekgu praktikal..ntah xtau la diorg faham ke x ape yg aku ckp tu..utk arini aku bleh ngajar 12 org je sbb yg lain tu x bwk baju sukan..so yg lain tu tgk jela kat tepi padang..bkn xnak kasi main tapi padang tu becak..kang abis plak kotor baju sekolah..blk rumah kene marah plak..tajuk arini Pergerakan Asas Lokomotor..senang ckp berlari la..aku pun dgn bersemangat tunjuk la cari mcm mane nak lari..tp budak2 ni punye la excited belum sempat aku habis explain diorg masing2 dah cabut lari..ampess punye bdk kecik..utk last aktiviti aku buat nyanyi tajuk "Bila Rasa Gembira"..budak2 bile suruh nyanyi fuh bkn main lg la haha..
lepas rehat aku kene relief plak kelas sains diorg..cikgu kelas pegi mane ntah..aku pun masuk la..sume budak2 suke bile aku datang lg..mase masuk tu aku dah warning ckp sape bising aku nak ketuk dgn pembaris kayu yg panjang tu..sume senyap je..bagus plak bdk2 ni..tp ingt bleh tahan lame..2 minit lps tu sume bising blk..ampess lg bdk2 ni..huh mls aku nak layan bdk2 ni..mase aku tgh round2 dlm kelas tu ade la sorg bdk pompuan dtg kat aku tny soalan yg bertubi2 haha.."name cekgu sape?" "rumah cekgu kat mane?" "cekgu dah kawin ke blum?" "cikgu dah ade anak ke?" "cekgu hensem la" pastu gelak2 plak..hish ape punye soalan la bdk2 ni..then ade kwn die dtg ckp "cekgu bdk tu suke kat cekgu" "die nak jadi anak cekgu" haaaahhh??? what the hell?? ish bdk2 ni..gatal nak mampos..x padan dgn darjah 1 dah miang buluh..mujur la relief sejam je..kalau x jenuh la nak melayan budak2 tu..
mase aku tgh round2 lg dlm kelas tu ade sorg bdk kecik ni aku x nmpk sbb pendek sgt..gedebuk kene lutut aku hahaha..nangis bdk tu sbb jatuh..aduhh mane la aku nmpk ade bdk kat situ..dah kene pujuk plak..sib baik kejap je nangis..
huh mcm ni la aku nanti dah posting..dah x lame pun..tggl brape bulan je lg..harap2 sumenye ok la mase praktikal ni & mase ngajar nanti..

5 comments:

  1. huih sampaikn bdak kcik tu pon minat
    saham tggi ni...kih3

    ReplyDelete
  2. haha..giler lawak je cite ni..

    ReplyDelete
  3. HAHA bole tahan bdak drjah 1 ni ;D

    ReplyDelete